- UA
- EN
Оновлення щодо омега-3 і когнітивних функцій
Опубліковано 5 квітня 2018 року
Ми додали наступне до Омега-3, Частина 2 — Дослідження:
Перехресне дослідження за участю жінок віком 65 років і старше не виявило різниці в когнітивних здібностях між жінками у верхній третині вибірки порівняно з жінками у нижчий третині вибірки, відсортованих за збільшенням сумарного вмісту EPA+DHA жирних кислот у еритроцитах (1). Однак найнижча третина вибірки мала середній відсоток EPA+DHA = 3,8%, що трохи вище, ніж відомий середній відсоток для веганів, тому незрозуміло, чи буде цей висновок застосовним також і до веганів.
Література
---Update on Omega-3s and Cognition
Published April 5, 2018
We’ve added the following to Omega-3s Part 2—Research:
A cross-sectional study on women 65 years and older found no difference in cognition between the those in the upper one-third compared to those in the lowest one-third of EPA-plus-DHA percentage of fatty acids in red blood cells (1). However, the lowest one-third had an average EPA plus DHA percentage of 3.8 which is quite a bit higher than average vegan percentages tend to be, so it’s not clear if this finding would apply to vegans.
Reference
---1. Ammann EM, Pottala JV, Harris WS, Espeland MA, Wallace R, Denburg NL, Carnahan RM, Robinson JG. ω-3 fatty acids and domain-specific cognitive aging: secondary analyses of data from WHISCA. Neurology. 2013 Oct 22;81(17):1484-91.
0 Коментарі