[оновлення] Рекомендації Американської колегії лікарів щодо споживання червоного та обробленого м’яса


Рекомендації Американської колегії лікарів щодо споживання червоного та обробленого м’яса

Опубліковано 1 жовтня 2019 р


Цього тижня Американський колегія лікарів опублікувала рекомендації щодо споживання червоного та обробленого м’яса.


Рекомендації, опубліковані в журналі Annals of Internal Medicine, передбачають, що американці можуть продовжувати споживати червоне м’ясо на поточних рівнях, що становить у середньому 3-4 порції на тиждень. Комісія погодилася, що існують докази того, що червоне м’ясо пов’язане з ризиком хронічних захворювань, але визначила, що докази цього загалом були низької якості, а будь-який вплив був досить незначним. Рекомендації базуються на дослідженнях впливу на здоров’я споживання різної кількості червоного та обробленого м’яса – вони не стосуються веганської дієти.


Не дивно, що м’ясна промисловість сприйняла ці висновки, але інші, такі як Американська кардіологічна асоціація, Американське онкологічне товариство та Гарвардська школа громадської охорони здоров’я, розкритикували звіт. Гарвардська школа громадської охорони здоров’я має особливо нищівну критику настанови, зокрема:


“Нові рекомендації не є виправданими, оскільки вони суперечать доказам, отриманим із їхніх власних мета-аналізів. Серед п’яти опублікованих систематичних оглядів три мета-аналізи в основному підтвердили попередні висновки щодо червоного м’яса та негативного впливу на здоров’я. Публікація цих досліджень і рекомендацій щодо м’яса у великому медичному журналі викликає жаль, оскільки дотримання нових рекомендацій потенційно може завдати шкоди здоров’ю людей, громадському здоров’ю та здоров’ю планети. Це також може завдати шкоди довірі до науки про харчування та підірвати довіру громадськості до наукових досліджень.”


Викладаючи своє обґрунтування, комісія Американської колегії лікарів зазначила, що вона не враховувала ні добробут тварин, ні екологічні міркування. Ми вважаємо, що відповідальні дієтичні рекомендації повинні завжди враховувати низку питань, включаючи добробут тварин, проблеми справедливості в суспільстві та навколишнє середовище. Отже, якщо не доведено, що червоне м’ясо потрібне для здоров’я людини, а це не так, ці рекомендації є нерелевантними для тих, хто хоче зробити відповідальний вибір щодо свого харчування.


---

American College of Physicians Guideline on Red and Processed Meat Intake

Published October 1, 2019


This week, the American College of Physicians released a dietary guideline for red and processed meat.


The guideline, published in the Annals of Internal Medicine, suggested that Americans can continue to consume red meat at their current levels, which is about 3 to 4 servings per week on average. The panel agreed that there is evidence that red meat is associated with risk for chronic disease but determined that the evidence for this was generally of low quality and that any effects were fairly small. The guideline is based on studies looking at the health impacts of eating varying amounts of red and processed meat—it didn’t address a vegan diet.


Not surprisingly, the meat industry has embraced these findings, but others such as the American Heart Association, American Cancer Society, and Harvard School of Public Health have criticized the report. Harvard School of Public Health has a particularly devastating critique of the guideline, including:


“The new guidelines are not justified as they contradict the evidence generated from their own meta-analyses. Among the five published systematic reviews, three meta-analyses basically confirmed previous findings on red meat and negative health effects. The publication of these studies and the meat guidelines in a major medical journal is unfortunate because following the new guidelines may potentially harm individuals’ health, public health, and planetary health. It may also harm the credibility of nutrition science and erode public trust in scientific research.”


In outlining its rationale, the American College of Physicians panel noted that it did not consider either animal welfare or environmental considerations. We believe that responsible dietary recommendations must always consider a range of issues, including animal welfare, human justice issues, and the environment. So unless red meat is shown to be needed for human health—which it isn’t—these recommendations are not relevant for anyone who wants to make responsible dietary choices.


---

***