- UA
- EN
Оновлено статтю про вітамін А
Опубліковано 15 січня 2020 р
Розділ про засвоєння вітаміну нашої статті про вітамін А було оновлено інформацією про генетичну схильність до «слабкої реакції» на бета-каротин як джерело вітаміну А.
Вегани отримують більшу кількість або весь вітамін А з рослинної їжі, яка містить каротиноїди провітаміну А, які наш організм перетворює на вітамін А. Найактивнішим із цих каротиноїдів є бета-каротин.
Існує багато факторів, включаючи генетику, які впливають на перетворення каротиноїдів у вітамін А, і деякі люди погано засвоюють або перетворюють каротиноїди на вітамін А.
Базуючись на сучасних наукових знаннях, ми продовжуємо рекомендувати добирати кількість, визначену як стандартну добову норму DRI для вітаміну А з продуктами, багатими на каротиноїди: морквою, солодкою картоплею, яскраво-помаранчевими зимовими гарбузами та зеленими листовими овочами (наприклад, капуста кейл, салат ромен, шпинат).
Якщо у вас є занепокоєння щодо вашої власної здатності перетворювати каротиноїди на вітамін А, іншим варіантом є вживання веганської вітамінної добавки, яка містить невелику кількість попередньо сформованого вітаміну А у формі ретинолу. Ви не повинні приймати більше 3000 мкг RAE (10 000 МО(IU)) ретинолу щодня.
Більш детально можна прочитати про це в статті про Вітамін А.
---
Vitamin A Updated
Published January 15, 2020
The absorption section of our Vitamin A article has been updated with information addressing a genetic predisposition for being a “low responder” for obtaining vitamin A through beta-carotene.
Vegans get most or all of their vitamin A from plant foods that contain provitamin A carotenoids that our bodies convert to vitamin A. The most active of these carotenoids is beta-carotene.
There are many factors, including genetics, that influence carotenoid conversion to vitamin A, and some people don’t absorb or convert carotenoids to vitamin A very well.
Based on current scientific knowledge, we continue to recommend meeting the DRI for vitamin A with carotenoid-rich foods: carrots, sweet potatoes, and bright orange winter squashes, and leafy green vegetables.
If you have concerns about your own ability to convert carotenoids into vitamin A, taking a vegan supplement providing a small amount of preformed vitamin A in the form of retinol is another option. You shouldn’t take more than 3,000 mcg RAE (10,000 IU) of retinol daily.
More details can be found in the Vitamin A article.
---