- UA
- EN
Оновлення щодо сої та раку молочної залози
Опубліковано 22 березня 2020 р
Нещодавно ми оновили нашу сторінку про дослідження сої метааналізом 23 проспективних досліджень 2019 року, що мав за мету вивчення реакції на дози. Дослідження включало загалом 330826 учасників і виявило, що соєвий білок і ізофлавони сої знижують ризик смертності від раку молочної залози (1). Збільшення споживання соєвих ізофлавонів на 10 мг/день асоціювалося зі зниженням ризику смертності від раку молочної залози на 9%, а збільшення споживання соєвого білка на 5 г/день асоціювалося зі зниженням смертності від раку молочної залози на 12% (1).
Список літератури
---Soy and Breast Cancer Update
Published March 22, 2020
We recently updated our soy research page with a 2019 dose-response meta-analysis of 23 prospective studies. It included a total of 330,826 participants and found that both soy protein and soy isoflavones had a positive impact on breast cancer mortality (1). A 10 mg/day increase in soy isoflavone intake was associated with a 9% decreased risk of breast cancer mortality, and a 5 g/day increase in soy protein intake was associated with a 12% reduction in breast cancer death (1).
References
---1. Nachvak SM, Moradi S, Anjom-Shoae J, Rahmani J, Nasiri M, Maleki V, Sadeghi O. Soy, Soy Isoflavones, and Protein Intake in Relation to Mortality from All Causes, Cancers, and Cardiovascular Diseases: A Systematic Review and Dose-Response Meta-Analysis of Prospective Cohort Studies. J Acad Nutr Diet. 2019 Sep;119(9):1483-1500.e17.