[оновлення] Менший ризик інсульту в дослідженні тайванських вегетаріанців


Менший ризик інсульту в дослідженні тайванських вегетаріанців

Опубліковано 31 березня 2020 р


Минулого року ми опублікували інформацію про дослідження, яке виявило вищий ризик інсульту серед вегетаріанців у когорті EPIC-Oxford. Цей високий ризик був конкретно пов’язаний з геморагічним інсультом, і автори дослідження відзначили, що вегетаріанці мали нижчий рівень вітаміну B12, ніж невегетаріанці.


Нещодавно ми оновили розділ про інсульт на нашій сторінці когорт вегетаріанців, додавши інформацію про дослідження 2020 року, яке виявило менший ризик інсульту у тайванських вегетаріанців, у тому числі геморагічного. Дослідники виявили, що нижчий загальний ризик інсульту стосується лише вегетаріанців із недостатнім споживанням вітаміну B12 (<2,4 мкг на день). Оскільки вітамін B12 є маркером споживання продуктів тваринного походження, найвірогідніше пояснення полягає в тому, що більш високе споживання продуктів тваринного походження послабило переваги вегетаріанської дієти.

 

Будь ласка, дотримуйтесь наших рекомендацій щодо вітаміну B12 , щоб допомогти забезпечити собі здоровий рівень вітаміну B12!

Список літератури

---

Stroke in Taiwanese Vegetarians

Published March 31, 2020


Last year we posted about a study that found a higher risk of stroke among vegetarians in the EPIC-Oxford cohort. This higher risk was specifically related to hemorrhagic stroke, and authors of the study noted that vegetarians had lower vitamin B12 levels than nonvegetarians.


We recently updated the stroke section of our vegetarian cohorts page with information about a 2020 study that found a lower risk of stroke in Taiwanese vegetarians, including hemorrhagic. Researchers found that the lower overall stroke risk only applied to vegetarians with inadequate vitamin B12 intake (<2.4 μg per day). Because vitamin B12 is a marker of animal product intake, the most likely explanation is that a higher animal product intake attenuated the benefits of a vegetarian diet. 


Please follow our vitamin B12 recommendations to help ensure a healthy vitamin B12 status!

References

---

***

Chiu THT, Chang HR, Wang LY, Chang CC, Lin MN, Lin CL. Vegetarian diet and incidence of total, ischemic, and hemorrhagic stroke in 2 cohorts in Taiwan.Neurology. 2020 Mar 17;94(11):e1112-e1121.