- UA
- EN
Вегетаріанці та діабет 2 типу
Опубліковано 11 червня 2020 р
Ми оновили нашу статтю про діабет 2 типу та веганський раціон дослідженням когорти EPIC-Oxford 2019 року, яке вивчає зв’язок між вегетаріанством і ризиком госпіталізації або смерті від діабету.
Порівняно з тими, хто регулярно їсть м’ясо, і після поправки на вік, етнічну приналежність, рівень освіти, матеріальну депривацію, куріння, алкоголь і фізичну активність, вегетаріанці (n=13645) і вегани (n=1781) мали менший ризик розвитку діабету протягом періоду в середньому 17,6 років спостереження (HR 0,65, CI 0,55-0,76 для вегетаріанців; HR 0,53, CI 0,36-0,79 для веганів). Однак після подальшого коригування щодо індексу маси тіла зв’язок був послаблений (HR 0,89, CI 0,75-1,05 для вегетаріанців; HR 0,99, CI 0,66-1,48 для веганів).
Список літератури
---Vegetarians and Type 2 Diabetes
Published June 11, 2020
We updated our article on Type 2 Diabetes and Vegan Diets with a 2019 study of the EPIC-Oxford cohort examing the association between vegetarianism and risk of hospitalization or death from diabetes.
Compared with regular meat-eaters and after adjusting for age, ethnicity, education level, material deprivation, smoking, alcohol, and physical activity, vegetarians (n=13,645) and vegans (n=1,781) had a lower risk of developing diabetes over a mean of 17.6 years of follow-up (HR 0.65, CI 0.55-0.76 for vegetarians; HR 0.53, CI 0.36-0.79 for vegans). However, when further adjusted for body mass index, the association was attenuated (HR 0.89, CI 0.75-1.05 for vegetarians; HR 0.99, CI 0.66-1.48 for vegans).