[оновлення] Переломи кісток серед веганів Великобританії

bone-fracture-blog-posts-2021-02.jpg

Переломи кісток серед веганів Великобританії

Опубліковано 11 лютого 2021 р 13 лютого 2021 р 17 лютого 2021 р 19 лютого 2021 р 22 лютого 2021 р 25 лютого 2021 р


автор: Джек Норріс, сертифікований дієтолог


У листопаді 2020 року звіт Європейського проспективного дослідження раку та харчування в Оксфорді (EPIC-Oxford) виявив, що вегани мають більший рівень переломів кісток, ніж споживачі м’яса, риби та лакто-ово-вегетаріанці (Tong, 2020).


Відтоді я старанно працював над аналізом, який нарешті готовий. У моїй типовій формі останнього часу стаття вийшла доволі довга. Але я вважаю, що ця інформація достатньо важлива для веганів, медичних працівників-веганів і прихильників веганства, тому я не хочу розсилати лише одну публікацію з посиланням на довгу статтю, яку більшість людей не матиме часу прочитати. Таким чином, я збираюся розміщувати його в серійному вигляді кожні 2-3 дні.


Дуже короткий підсумок:


  • Тренування з опором і дії, які включають стрибки, є найефективнішими засобами зберегти та збільшити кісткову масу.

  • β-каротин був єдиною поживною речовиною, яка, на мою думку, могла пояснити значну кількість вищого рівня переломів серед веганів. Це мене здивувало, оскільки багато веганських продуктів мають високий вміст β-каротину… але ви повинні їх їсти!

  • Цинк і селен (особливо у Великобританії) могли зіграти певну роль у підвищенні частоти переломів, тому переконайтеся, що ви знаєте достатньо про ці поживні речовини (див. Щоденні потреби).


Повний текст статті тут — Переломи кісток серед веганів Великобританії: наслідки та рекомендації.

---

Bone Fractures among U.K. Vegans

Published February 11, 2021 February 13, 2021 February 17, 2021 February 19, 2021 February 22, 2021 February 25, 2021


by Jack Norris, RD


In November of 2020, a report from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition, Oxford (EPIC-Oxford) found vegans to have a higher rate of bone fractures than meat-eaters, fish-eaters, and lacto-ovo-vegetarians (Tong, 2020).


I’ve been working diligently on an analysis ever since, which is finally ready. In my typical form of late, the article is long. But I think the information is important enough for vegans, vegan health professionals, and vegan advocates that I don’t want to send out just one post with a link to a long article most people won’t have time to read. Thus, I’m going to post it in serial form every 2-3 days.


A very quick summary is:


  • Resistance training and activities that involve jumping are the most effective ways to maintain and increase bone mass.

  • β-carotene was the only nutrient that I believe could explain a significant amount of the higher fracture rate among vegans. This surprised me since many vegan foods are high in β-carotene…but you do have to eat them!

  • Zinc and selenium (especially in the U.K.) might have played a role in the higher fracture rates, so please make sure you’re aware of these nutrients (see Daily Needs).


The entire article is Bone Fractures among U.K. Vegans: Implications and Recommendations.

---

***