[оновлення] Темпе з люпінових бобів як потенційне джерело B12

lupine-tempeh-B12-blog-post-2021-04-22.jpg

Темпе з люпінових бобів як потенційне джерело B12

Опубліковано 22 квітня 2021 р


Ми щойно додали цю інформацію до вітаміну B12 у рослинних продуктах:


Хоча темпе зазвичай виготовляють шляхом ферментації соєвих бобів, його також можна приготувати з іншого виду бобових - люпинових бобів. Гриб, який використовується для створення люпинової темпе, - це Rhizopus oligosporus, який не виробляє В12. 


Однак Сіньйоріні та ін. [Signorini et al. (2018)] додали бактерії, що виробляють В12, Propionibacterium freudenreichii, до процесу ферментації темпе, в результаті чого було отримано 1,2 мкг В12 на 100 г сухої ваги люпинового темпе. У дослідженні не розглядалися витрати на виробництво В12 у такий спосіб порівняно з простим виробництвом добавок, але цей процес ферментації є багатообіцяючим як спосіб забезпечити джерело В12 на основі рослинних продуктів.

---

Lupine Tempeh as a Potential Source of B12

Published April 22, 2021


We just added this info to Vitamin B12 in Plant Foods:


While tempeh is usually made by fermenting soybeans, it can also be made using a different species of legume, lupine beans. The fungus used to create lupine tempeh is Rhizopus oligosporus, which doesn’t produce B12. 


However, [Signorini et al. (2018)] added a B12-producing bacteria, Propionibacterium freudenreichii, to the tempeh fermentation process resulting in 1.2 µg of B12 per 100 g dry weight of the lupine tempeh. The study didn’t address the costs of producing B12 in this way compared to simply producing supplements, but this fermentation process holds promise as a way to provide a source of B12 in plant foods.

---

***

Signorini C, Carpen A, Coletto L, Borgonovo G, Galanti E, Capraro J, Magni C, Abate A, Johnson SK, Duranti M, Scarafoni A. Enhanced vitamin B12 production in an innovative lupin tempeh is due to synergic effects of Rhizopus and Propionibacterium in cofermentation. Int J Food Sci Nutr. 2018 Jun;69(4):451-457.