- UA
- EN
Звіти про дослідження поживного профілю рослинних гамбургерів
Опубліковано 7 травня 2021 р
Тейлор Вольфрам, сертифікована дієтологиня
Нещодавнє дослідження порівняло три гамбургери на рослинній основі, доступні в Європейському Союзі (Beyond Burger, Incredible Burger і Planty-of-Burger), з гамбургерами з 85% яловичини.
Основні інгредієнти для гамбургерів на рослинній основі:
Beyond Burger: ізолят горохового протеїну, рапсова олія, кокосова олія
Неймовірний бургер (Incredible Burger): соєвий білок, рапсова олія, кокосова олія, пшеничний глютен
Planty-of-Burger: соняшниковий і гороховий білковий концентрат, кокосова олія, соняшникова олія
Усі бургери містили буряк для червоного кольору та нагадували яловичину (на відміну від традиційних, більш “цільно-рослинних” котлет).
Вміст білка, натрію (солі), загального та насиченого жиру був подібним у рослинних гамбургерах та гамбургерах із котлетою з яловичини; вміст альфа-ліноленової кислоти (ALA), співвідношення омега-6 до омега-3 і вміст тригліцеридів із середньою довжиною ланцюга також були статистично подібними. Рослинні бургери містили менше холестерину, трансжирів і цинку; більше клітковини, вуглеводів і поліненасичених жирів (особливо омега-6 жирних кислот); і вдвічі більше заліза.
Безкоштовна версія статті доступна за посиланням, наведеним нижче.
Study Reports Nutrient Profile of Plant-Based Burgers
Published May 7, 2021
by Taylor Wolfram, MS, RDN, LDN
A recent study compared three plant-based burgers available in the European Union (Beyond Burger, Incredible Burger, and Planty-of-Burger) to 85% beef burgers.
The main ingredients for the plant-based burgers include:
Beyond Burger: pea protein isolate, canola oil, coconut oil
Incredible Burger: soy protein, canola oil, coconut oil, wheat gluten
Planty-of-Burger: sunflower and pea protein concentrate, coconut oil, sunflower oil
All of the burgers contained beets for red color and resembled beef (as opposed to the traditional, more whole-foods-based patties).
Protein, sodium, and total and saturated fat content were similar between plant-based and cow-based burgers; alpha linolenic acid (ALA), omega-6 to omega-3 ratios, and medium chain triglycerides were also statistically similar. Plant-based burgers contained less cholesterol, trans fat, and zinc; more fiber, carbohydrate, and polyunsaturated fat (particularly omega-6 fatty acids); and twice as much iron.
A free version of the paper is available at the link from the citation below.