[оновлення] Звіти про дослідження поживного профілю рослинних гамбургерів

burgers-blog-post-2021-05-04.pn

Звіти про дослідження поживного профілю рослинних гамбургерів

Опубліковано 7 травня 2021 р


Тейлор Вольфрам, сертифікована дієтологиня


Нещодавнє дослідження порівняло три гамбургери на рослинній основі, доступні в Європейському Союзі (Beyond Burger, Incredible Burger і Planty-of-Burger), з гамбургерами з 85% яловичини.


Основні інгредієнти для гамбургерів на рослинній основі:


  • Beyond Burger: ізолят горохового протеїну, рапсова олія, кокосова олія

  • Неймовірний бургер (Incredible Burger): соєвий білок, рапсова олія, кокосова олія, пшеничний глютен

  • Planty-of-Burger: соняшниковий і гороховий білковий концентрат, кокосова олія, соняшникова олія


Усі бургери містили буряк для червоного кольору та нагадували яловичину (на відміну від традиційних, більш “цільно-рослинних” котлет).


Вміст білка, натрію (солі), загального та насиченого жиру був подібним у рослинних гамбургерах та гамбургерах із котлетою з яловичини; вміст альфа-ліноленової кислоти (ALA), співвідношення омега-6 до омега-3 і вміст тригліцеридів із середньою довжиною ланцюга також були статистично подібними. Рослинні бургери містили менше холестерину, трансжирів і цинку; більше клітковини, вуглеводів і поліненасичених жирів (особливо омега-6 жирних кислот); і вдвічі більше заліза.


Безкоштовна версія статті доступна за посиланням, наведеним нижче.


---

Study Reports Nutrient Profile of Plant-Based Burgers

Published May 7, 2021


by Taylor Wolfram, MS, RDN, LDN


A recent study compared three plant-based burgers available in the European Union (Beyond Burger, Incredible Burger, and Planty-of-Burger) to 85% beef burgers.


The main ingredients for the plant-based burgers include:


  • Beyond Burger: pea protein isolate, canola oil, coconut oil

  • Incredible Burger: soy protein, canola oil, coconut oil, wheat gluten

  • Planty-of-Burger: sunflower and pea protein concentrate, coconut oil, sunflower oil


All of the burgers contained beets for red color and resembled beef (as opposed to the traditional, more whole-foods-based patties).


Protein, sodium, and total and saturated fat content were similar between plant-based and cow-based burgers; alpha linolenic acid (ALA), omega-6 to omega-3 ratios, and medium chain triglycerides were also statistically similar. Plant-based burgers contained less cholesterol, trans fat, and zinc; more fiber, carbohydrate, and polyunsaturated fat (particularly omega-6 fatty acids); and twice as much iron.


A free version of the paper is available at the link from the citation below.


---

***

De Marchi M, Costa A, Pozza M, Goi A, Manuelian CL. Detailed characterization of plant-based burgers. Sci Rep. 2021 Jan 21;11(1):2049.