[оновлення] Частота переломів стегна у веганів у дослідженні Adventist Health Study-2

2021-08-14-hip-fractures-AHS2-post.png

Частота переломів стегна у веганів у дослідженні Adventist Health Study-2

Опубліковано 16 серпня 2021 р


Джек Норріс, сертифікований дієтолог


Торп та ін. (2021) опублікували звіт Adventist Health Study-2, у якому порівнював частоту переломів стегна в різних групах дієти лише серед білих учасників (через їхнє загалом погане здоров’я кісток), яким було 45 років і старше.


Жінки-веганки мали вищий ризик перелому стегна порівняно з невегетаріанками (HR 1,55, CI 1,06-2,26). Ці результати були скориговані з урахуванням ваги та зросту, але не з урахуванням індексу маси тіла (ІМТ), тому важко зрозуміти, чи різниця пов’язана головним чином із нижчим ІМТ у веганів, який було виявлено в Adventist Health Study-2 (див. Маркери серцево-судинних захворювань у веганів: звіт 2013 року з Adventist Health Study-2 ).

Результати також були скориговані з урахуванням загального споживання кальцію та загального споживання вітаміну D, але не за споживанням білка. У таблиці нижче показано споживання веганами та невегетаріанцями.



Вегани

Невегетаріанці

Кальцій - раціон (мг/день)

788

920

Кальцій - добавки (мг/день)

287

405

Кальцій - всього (мг/день)

1076

1325

Вітамін D - раціон (IU/день)

96

196

Вітамін D - добавки (IU/день)

196

288

Вітамін D - всього (IU/день)

292

484

Білок (г/день)

676

748


Після коригування з урахуванням прийому добавок кальцію та вітаміну D разом дослідники виявили, що вегани більше не мають більшого ризику перелому стегна. Їхній висновок полягав у тому, що без вітаміну D і кальцію жінки-вегани мають високий ризик перелому стегна.


Рекомендована добова норма вітаміну D для людей віком від 9 до 70 років становить 600 IU/день, а для людей старше 70 років – 800 IU/день. Вегани в цьому дослідженні отримували лише половину добової норми RDA. Для більшості людей неможливо отримати рекомендовану добову норму вітаміну D лише за допомогою дієти без використання добавок. Деякі люди отримують значну кількість вітаміну D під дією прямого сонячного світла, але це ненадійно.


Деякі дослідження показали, що поєднання добавок кальцію та вітаміну D може бути корисним для жінок старше 70 років із загалом низьким споживанням кальцію та статусом вітаміну D (див. Добавки кальцію та вітаміну D у жінок похилого віку з низьким рівнем вітаміну D ).


Це дослідження надає докази того, що жінки-веганки, особливо після менопаузи, повинні прагнути дотримуватися рекомендацій щодо споживання 1200 мг кальцію і вітаміну D у кількості 600-800 IU на день.


Ми додали це дослідження до статті VeganHealth “Кальцій: дослідження”.

Література

---

Vegan Hip Fracture Rates in Adventist Health Study-2

Published August 16, 2021


By Jack Norris, RD


Thorpe et al. (2021) published a report from the Adventist Health Study-2 comparing hip fracture rates of different diet groups among white participants only (due to their generally poorer bone health) who were 45 years or older.


Female vegans had a higher risk of hip fracture compared to non-vegetarians (HR 1.55, CI 1.06-2.26). These findings were adjusted for weight and height, but not for body mass index (BMI), so it’s hard to know if the difference is mainly due to the lower BMI of vegans, which has been found in the Adventist Health Study-2 (see Cardiovascular Disease Markers of Vegans: 2013 Report from Adventist Health Study-2).

The findings were also adjusted for total calcium intake and total vitamin D intake, but not for protein intake. The table below shows the intakes of vegans and nonvegetarians.


ca-vit-d-AHS2-2021-blog-post.png


After adjusting for calcium and vitamin D supplementation together, the researchers found that the vegans no longer had a higher risk of hip fracture. Their conclusion was that without supplementation of both vitamin D and calcium, female vegans are at high risk of hip fracture.


The RDA for vitamin D for people aged 9 to 70 years is 600 IU/day, and for people older than 70 years it’s 800 IU/day. Vegans in this study were only getting about half of the RDA. It’s not possible for most people to obtain the RDA for vitamin D through diet alone without using supplements. Some people will obtain significant amounts of vitamin D by way of direct sunlight, but it isn’t reliable.


Some research has shown that combining calcium and vitamin D supplementation can be beneficial for women over 70 with generally low calcium intake and vitamin D status (see Calcium and Vitamin D Supplements in Elderly Women with Low Vitamin D Levels).


This study provides evidence that vegan women, especially post-menopausal, should strive to meet calcium recommendations of 1,200 mg and vitamin D recommendations of 600-800 IU per day.


We’ve added this study to the VeganHealth article, Calcium: Research.

Reference

---

***

Thorpe DL, Beeson WL, Knutsen R, Fraser GE, Knutsen SF. Dietary patterns and hip fracture in the Adventist Health Study 2: combined vitamin D and calcium supplementation mitigate increased hip fracture risk among vegans. Am J Clin Nutr. 2021 May 8:nqab095.