- UA
- EN
Рівні довголанцюгових омега-3 жирних кислот у крові вегетаріанців
Опубліковано 28 лютого 2022 р
Джек Норріс, сертифікований дієтолог
Ми оновили нашу статтю Омега-3, частина 2: Дослідження , аналізом рівня довголанцюгових жирних кислот Омега-3 у крові вегетаріанців.
Короткий підсумок: відмінності в рівнях довголанцюгових омега-3 у крові між веганами, лакто-ово-вегетаріанцями та всеїдними людьми не є очевидно фізіологічно значущими, особливо щодо всеїдних, які регулярно не їдять рибу. Рівень ДГК в еритроцитах вегетаріанців і веганів становить приблизно 72-75% від рівня всеїдних людей, але неясно, чи має це клінічне значення.
Long-chain Omega-3 Fatty Acid Blood Levels of Vegetarians
Published February 28, 2022
by Jack Norris, RD, LD
We’ve updated our article, Omega-3s Part 2: Research, with an analysis of the Long-chain Omega-3 Fatty Acid Blood Levels of Vegetarians.
Quick summary: The differences in long-chain omega-3 blood levels between vegans, lacto-ovo-vegetarians, and omnivores aren’t obviously physiologically significant, especially with regard to omnivores who don’t regularly eat fish. Red blood cell DHA of vegetarians and vegans is roughly 72-75% that of omnivores, but it’s not clear if this has clinical significance.