Вітамін В12 > Рівень B12 у дітей та підлітків-веганів

Дослідження випадків дефіциту В12 у немовлят-веганів і дітей-веганів раннього віку

Рівень B12 у дітей та підлітків-веганів

Зміст

Діти-вегани та підлітки-вегани, які отримують добавки вітаміну В12


Сандерс і Первс [Sanders, 1981] (Великобританія) оцінили харчування 23 дітей-веганів (у віці від 1 до 5 років), яких знайшли через Vegan Society (Великобританія). Всі вони перебували на грудному вигодовуванні як мінімум півроку, в багатьох випадках навіть до другого року життя. Більшість із них росли і розвивалися нормально, однак вага та ріст були нижчі за норму. Вони зазвичай отримували меншу кількість калорій, кальцію і вітаміну D, ніж рекомендовано. Їхня дієта була в цілому адекватною, але кілька дітей отримували менше вітаміну В2 і В12. Всі батьки усвідомлювали важливість вітаміну В12 для дітей і заповнювали його за допомогою добавок, харчових дріжджів, збагачених вітаміном, соєвого молока, сиропів та інших збагачених продуктів. Споживання вітаміну В12 склало 2,7 ± 0,63 мкг (діапазон: 0,3 - 15,2 мкг/добу). Батьки були відкриті для спілкування та порад.


Сандерс дійшов до висновку, що за умови правильного планування веганська дієта може задовольняти харчові потреби дітей дошкільного віку.

Діти-вегани та підлітки-вегани, які не отримують добавки вітаміну В12


Не було проведено жодного дослідження за участю дітей-веганів, які не доповали свій раціон добавками вітаміну В12 і які не є послідовниками макробіотичного харчування або дієти Genmai-Saishoku. Проте було проведено щонайменше 4 тематичних дослідження за участю дітей-веганів і -вегетаріанців з високим дефіцитом В12. Вони перелічені в статті про окремі випадки дефіциту.

Бібліографія

___

B12 Status of Vegan Children and Teenagers

[source]

Contents

Vegan Children and Teenagers Supplementing with B12


Sanders & Purves (1981, UK) [Sanders, 1981] assessed the nutritional status of 23 vegan children (1-5 yrs old), contacted through The Vegan Society (UK). All the children had been breast-fed for at least the first 6 months of life and in most cases well into the second year. The majority of children were growing normally but tended to be shorter and lighter than the standards. Energy, calcium, and vitamin D intakes were usually below those recommended. Their diets were generally adequate with a few children having low intakes of vitamin B2 and B12. All parents were aware of the need for B12 supplementation and provided it through yeast extract, soymilk, TVP, or B12 syrup. B12 intake was 2.7 ± 0.63 (range: .3 – 15.2 µg/day). The parents were very receptive to advice.


Sanders concluded that, provided sufficient care is taken, a vegan diet can meet the nutritional requirements of the preschool child.

Vegan Children and Teenagers Not Supplementing with B12


There have been no studies of vegan children or teenagers not supplementing with B12 who were not on a macrobiotic diet or Genmai-Saishoku diet. However, there have been 4 case studies of vegan or vegetarian children and teenagers who developed serious B12 deficiency. They are listed in Individual Cases of B12 Deficiency in Vegans.

Bibliography

___

Sanders, 1981. Sanders TA, Purves R. An anthropometric and dietary assessment of the nutritional status of vegan preschool children. J Hum Nutr. 1981 Oct;35(5):349-57.