Огляд наукових досліджень (2020.1)


Огляд наукових досліджень (2020.1)

Vegetarian Journal > 2020, випуск 1 


Рід Мангелс, PhD, сертифікована дієтологиня

Медичні працівники демонструють обмежені знання про вегетаріанське та веганське харчування


Медичні працівники часто надають поради щодо харчування, але можуть бути не обізнаними щодо вегетаріанського харчування. Дослідники з Італії запитали понад 400 медсестер, акушерок і допоміжних працівників про визначення вегетаріанського та веганського харчування, харчові джерела поживних речовин і особливості дотримання вегетаріанського чи веганського харчування під час вагітності, а також щодо вегетаріанства і веганства для віку немовлят та дітей. Майже 80% опитаних не мали курсів з харчування протягом останніх п’яти років; 5% були вегетаріанцями. Лише 2% правильно дали визначення вегетаріанському харчуванню, але при цьому дві третини правильно дали визначення веганському харчуванню. Менше однієї третини правильно вважали «добре спланований вегетаріанський раціон» адекватним для дітей, тоді як дві третини неправильно вважали, що «добре сплановані вегетаріанський та веганський раціони» під час вагітності все ж пов’язані з вищим ризиком ускладнень вагітності.


Загалом медичні працівники-вегетаріанці були більш обізнані щодо вегетаріанського та веганського харчування. Ці результати свідчать про розрив знань серед багатьох опитаних медичних працівників і вказують на необхідність навчання медсестер та інших медичних працівників щодо веганського та вегетаріанського харчування.


Bettinelli ME, Bezze E, Morasca L, et al. Knowledge of health professionals regarding vegetarian diets from pregnancy to adolescence: an observational study. Nutrients. 2019; 11(5). pii: E1149.

Використання більш традиційних рослинних продуктів, рекомендованих для латиноамериканців

Рівень діабету та ожиріння серед латиноамериканців у Північній Америці помітно зріс за останнє десятиліття, причому рівень діабету серед латиноамериканців на 60% вищий порівняно з неіспаномовними білими. Одним із факторів цього збільшення може бути перехід від більш традиційної цілісної рослинної їжі до більшого споживання м’яса та оброблених продуктів. У недавньому дослідженні 74 адвентистів сьомого дня в Південної Каліфорнії, які при анкетуванні відмітили себе як латиноамериканців, вивчалася вплив харчування на ожиріння. Учасників класифікували як невегетаріанців, якщо вони їли м’ясо. Через невеликий розмір вибірки категорія «вегетаріанці» включала тих, хто їв рибу, лакто-ово вегетаріанців і веганів.


Група «вегетаріанців» мала нижчий індекс маси тіла (ІМТ), меншу окружність талії та нижчий відсоток жиру в організмі. Дослідники припускають, що збільшення вживання традиційної рослинної їжі (наприклад, квасолі, кукурудзи та кабачків) латиноамериканцями може бути способом зниження рівня ожиріння та діабету.


Singh PN, Jaceldo-Siegl K, Shih W, et al. Plant-based diets are associated with lower adiposity levels among Hispanic/Latino adults in the Adventist Multi-Ethnic Nutrition (AMEN) Study. Front Nutr. 2019;6:34.

Порівняння дієт підлітків: вегетаріанці та невегетаріанці


Авторка: Отум Хенген, стажерка VRG.org


Деякі експерти вважають, що підлітки-вегетаріанці мають більш здорове харчування, ніж підлітки-невегетаріанці. Недавнє дослідження використовувало онлайн-анкету для порівняння споживання поживних речовин підлітками 12-18 років. Багато піддослідних були адвентистами сьомого дня; усі були з адвентистських і державних освітніх закладів поблизу великих адвентистських університетів у Мічигані та Південній Каліфорнії. Учасники вважалися «вегетаріанцями», якщо вони їли менше 85 г м’яса, птиці та риби на тиждень.


Учасники-«вегетаріанці» їли більше фруктів, овочів, горіхів/соєвих продуктів, бобових і злаків. Вони також споживали більше вуглеводів, вітаміну С, кальцію, заліза, калію, магнію, натрію та фосфору, ніж невегетаріанці. Разом із меншим споживанням підсолоджених напоїв, кави та чаю «вегетаріанці» споживали менше жирів і цинку. Обидві групи мали принаймні 75% від рекомендованих рівнів споживання білка, вітаміну В12, вітаміну С, заліза та кількох інших поживних речовин. Усі учасники в середньому споживали менше 10% рекомендованої норми споживання вітаміну D, поживної речовини, необхідної для здоров’я кісток. Більшість учасників значно перевищили рекомендовану норму споживання натрію. Надмірне споживання натрію збільшує ризик підвищення артеріального тиску та захворювань нирок у подальшому житті.


Це дослідження показує, що підлітки-вегетаріанці мають більш здорове харчування, ніж підлітки-невегетаріанці, хоча обидві групи повинні споживати менше натрію та більше вітаміну D. Результати можуть не стосуватися всіх підлітків-вегетаріанців, оскільки багато хто з учасників дослідження були лакто-ово вегетаріанцями.


Обидві групи мали більш здорове харчування порівняно з підлітками в  США загалом, дотримуючись більшості дієтичних рекомендацій і споживаючи більше рослинної їжі. Рекомендуються подальші дослідження для продовження відстеження харчування від підліткового до дорослого віку, щоб допомогти визначити вплив споживання їжі підлітками на їхнє майбутнє здоров’я.


Segovia-Siapco G, Burkholder-Cooley N, Haddad Tabrizi H, et al., 2019. Beyond meat: a comparison of the dietary intakes of vegetarian and non-vegetarian adolescents. Front Nutr. 6:86.

Якщо ви шукаєте менш дороге, але багате поживними речовинами харчування, обирайте вегетаріанство!


У публікації Міністерства сільського господарства США «Рекомендації щодо харчування для американців, 2015-2020» було визначено три схеми здорового харчування, а саме: «здорову вегетаріанську», середземноморську та «здорову американську». Багато американців борються з витратами на їжу і можуть не мати змоги дозволити собі поживну їжу, про яку йдеться в цих Дієтичних рекомендаціях. Дослідники використовували витрати на їжу та інформацію з великого опитування щодо способів харчування американців, щоб оцінити якість і вартість харчування. Потім вони оцінили вартість меню на основі перелічених трьох моделей здорового харчування.


Середня щоденна вартість їжі, виходячи з того, що люди в середньому їли на момент дослідження, оцінюється в 5,82 долара за раціон в 2000 калорій. Перехід на «здорове вегетаріанське» харчування збільшить вартість денну вартість на 8 центів - до 5,90 доларів. Дві інші рекомендовані моделі були помітно дорожчими — 8,27 доларів на день для моделі «здорова американська» та 8,73 доларів на день для середземноморської дієти. Усі три рекомендовані схеми були більш багаті поживними речовинами, ніж типове харчування американців, оскільки рекомендовані схеми містили більше клітковини, вітамінів і мінералів і менше насичених жирів, доданого цукру та натрію (солі). Зрозуміло, що «здорова вегетаріанська» модель є менш дорогою та такою ж поживною, як інші моделі. Чому ж державні установи та інші продовольчі програми більше не просувають цю модель як менш дорогий, але поживний варіант - це відкрите питання.


Fulgoni V, Drewnowski A. An economic gap between the recommended healthy food patterns and existing diets of minority groups in the U.S. National Health and Nutrition Examination Survey 2013-14. Front Nutr. 2019;6:37


Червоне м'ясо і довголіття?


Кавіта Шанкар, волонтерка VRG.org


Дослідники з Університету Лома Лінда вивчали зв’язок між споживанням червоного та обробленого м’яса та загальним рівнем смертності від усіх захворювань, серцево-судинних захворювань і раку у понад 70000 загалом здорових адвентистів. Учасники дослідження щодня споживали різну кількість червоного та обробленого м’яса, починаючи від невеликої кількості (4 г, менше 1 чайної ложки) до помірної (43 г, розмір приблизно половини колоди гральних карт).


Дослідники дійшли висновку, що навіть невелика кількість червоного або обробленого м’яса пов’язана з вищим загальним ризиком смерті та смерті внаслідок серцевих захворювань. Ті, хто споживав лише одну порцію (приблизно 43 г) необробленого червоного м’яса, мали на 26% вищий ризик смерті від серцевих захворювань і на 18% вищий показник загальної смертності, ніж ті, хто не споживав м’яса. При цьому в дослідженні не було відмічено зв’язку між споживанням м’яса та смертністю від раку.


Однак три інших дослідження в Сполучених Штатах показали зв'язок між рівнем смертності від раку та споживанням червоного м'яса. Це дослідження показує, що повна відмова від червоного та обробленого м’яса може збільшити тривалість життя та знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань, які є причиною смерті номер один у Сполучених Штатах.


Alshahrani SM, Fraser GE, Sabaté J, et al. Red and processed meat and mortality in a low meat intake population. Nutrients. 2019;11(3):622


___

Scientific Update (2020.1)

Vegetarian Journal > 2020 Issue 1


[source]


By Reed Mangels, PhD, RD

Health Professionals Demonstrate Limited Knowledge About Vegetarian and Vegan Diets


Health professionals often provide nutrition advice but may not be knowledgeable about vegetarian diets. Researchers in Italy asked more than 400 nurses, midwives, and support workers about the definition of vegetarian and vegan diets, food sources of nutrients, and the use of a vegetarian or vegan diet during pregnancy, infancy, and childhood. Almost 80% of those surveyed had not taken a nutrition class in the past five years; 5% were vegetarian. Only 2% correctly defined a vegetarian diet but two-thirds correctly defined a vegan diet. Fewer than one-third correctly considered a "planned vegetarian diet" to be adequate for children, while two-thirds incorrectly thought that "planned vegetarian and vegan diets" during pregnancy were associated with a higher risk of pregnancy difficulties.


In general, vegetarian health professionals were more knowledgeable about vegetarian and vegan nutrition. These results indicate a knowledge gap among many of the health professionals surveyed and point to the need for educating nurses and other health professionals about vegan and vegetarian diets.


Bettinelli ME, Bezze E, Morasca L, et al. Knowledge of health professionals regarding vegetarian diets from pregnancy to adolescence: an observational study. Nutrients. 2019; 11(5). pii: E1149.

Use of More Traditional Plant Foods Recommended for Hispanics/Latinos

Rates of diabetes and obesity in Hispanics/Latinos in North America have increased markedly over the past decade with rates of diabetes 60% higher in Hispanics/Latinos compared to non-Hispanic whites. One factor in this increase may be the transition from more traditional whole plant foods to a higher intake of meats and processed foods. A recent study of 74 Southern California Seventh-day Adventists who identify as Hispanic examined diet's role in obesity. Participants were classified as non-vegetarian if they ate meat. Due to the small sample size, the category "vegetarian" included fish-eaters, lacto-ovo vegetarians, and vegans.


The "vegetarian" group had a lower body mass index (BMI), lower waist circumference, and a lower body fat percentage. The researchers suggest that increasing use of traditional plant-based foods (beans, maize, and squash, for example) by Hispanics/Latinos could be a way to decrease the rates of obesity and diabetes.


Singh PN, Jaceldo-Siegl K, Shih W, et al. Plant-based diets are associated with lower adiposity levels among Hispanic/Latino adults in the Adventist Multi-Ethnic Nutrition (AMEN) Study. Front Nutr. 2019;6:34.

Comparing Adolescent Diets: Vegetarians vs. Non-Vegetarians


By Autumn Hengen, VRG intern


Some experts believe that vegetarian teens have more healthful diets than non-vegetarian teens. A recent study used an online questionnaire to compare the nutrient intake of 12-18 year olds. Many subjects were Seventh-day Adventists; all were from Adventist and public schools near major Adventist universities in Michigan and Southern California. Subjects were considered to be "vegetarian" if they ate fewer than 3 ounces total of meat, poultry, and fish per week.


"Vegetarian" participants ate more fruits, vegetables, nuts/soy products, legumes, and cereals. They also had higher intakes of carbohydrates, vitamin C, calcium, iron, potassium, magnesium, sodium, and phosphorus than non-vegetarians. Along with a lower consumption of sugar-sweetened drinks, coffee, and teas, the "vegetarians" had lower intakes of fats and zinc. Both groups met at least 75% of recommended intakes for protein, vitamin B12, vitamin C, iron, and several other nutrients. All participants, on average, consumed less than 10% of the recommended intake for vitamin D, a nutrient required for bone health. The majority of participants greatly exceeded the recommended intake for sodium. Excessive sodium intake increases risk of elevated blood pressure and kidney disease later in life.


This study suggests that vegetarian adolescents have more healthful diets than non-vegetarians, though both groups should consume less sodium and more vitamin D. The results may not apply to all vegetarian adolescents, as many in the study were lacto-ovo vegetarians.


Both groups had more healthful diets when compared to U.S. adolescents in general, meeting the majority of dietary recommendations and eating more plant-based foods. Further investigations are recommended to continue dietary tracking from adolescence to adulthood to help determine the impact of adolescents' dietary intake on future health.


Segovia-Siapco G, Burkholder-Cooley N, Haddad Tabrizi H, et al., 2019. Beyond meat: a comparison of the dietary intakes of vegetarian and non-vegetarian adolescents. Front Nutr. 6:86.


For a Less Expensive, Nutrient-Rich Diet, Choose Vegetarian!


In the USDA's publication, Dietary Guidelines for Americans, 2015-2020, three healthy food patterns are identified, namely a "healthy vegetarian" food pattern, a Mediterranean pattern, and a "U.S.-Style" pattern. Many Americans struggle with food costs and may not be able to afford the nutritious foods called for in these Dietary Guidelines. Researchers used food costs and information from a large survey of Americans' eating practices to estimate diet quality and cost. They then estimated the cost of menus based on the three healthy food patterns.


The average daily food cost based on what people are currently eating was estimated at $5.82 for a 2,000-calorie diet. Changing to a "healthy vegetarian" diet would increase the cost per day by 8 cents to $5.90. The other two recommended patterns were markedly more expensive at $8.27 per day for the "U.S.-Style" pattern and $8.73 per day for the Mediterranean pattern. All three of the recommended patterns were more nutrient-rich than what Americans are currently eating, since the recommended patterns had more fiber, vitamins, and minerals and less saturated fat, added sugar, and sodium. Clearly the "healthy vegetarian" pattern is less expensive and as nutritious as the other patterns. Why isn't this pattern being promoted more by government agencies and other food programs as a less expensive choice?


Fulgoni V, Drewnowski A. An economic gap between the recommended healthy food patterns and existing diets of minority groups in the U.S. National Health and Nutrition Examination Survey 2013-14. Front Nutr. 2019;6:37.


Red Meat and Longevity?


By Kavitha Shankar, VRG volunteer


Researchers from Loma Linda University investigated the association of red and processed meat intake with the overall death rate ("mortality") from all diseases, from cardiovascular disease, and from cancer in more than 70,000 generally healthy Seventh-day Adventists. The Adventists consumed varying amounts of red and processed meat daily ranging from none, to low (0.14 ounces; less than 1 teaspoon) to moderate (1.5 ounces, the size of about half a deck of playing cards).


This study concluded that even small quantities of red or processed meat were associated with a higher overall risk for death and for death due to heart diseases. Those who consumed as little as one serving (about 1.5 ounces) of unprocessed red meat had a 26% higher risk of dying from heart disease and 18% higher risk of overall mortality than those who did not consume meat. In contrast, there was no relationship between meat consumption and death rates from cancer, in this study.


However, three other studies in the United States have shown a relationship between the death rate from cancer and red meat consumption. This study suggests that completely avoiding red and processed meat may increase longevity and reduce risk of dying from cardiovascular disease, the number one cause of death in the United States.


Alshahrani SM, Fraser GE, Sabaté J, et al. Red and processed meat and mortality in a low meat intake population. Nutrients. 2019;11(3):622

___

__________

Дописати коментар

0 Коментарі